BESKRIVELSE ECL 4ESL IV elektrostatisk høyttaler beskrivelse


ESL IV elektrostatisk høyttaler består av 2 av ca. 600 x 450 x 14 mm (H x B x D) paneler per høyttaler, stablet loddrett og gir en gruppe på 1200 x 450 mm. Det er tillatt å stable ytterligere paneler for å lage et større utvalg for veldig store rom. Et 1200 mm høyt utvalg (2x paneler per høyttaler) er tilstrekkelig for de fleste innenlandske applikasjoner, men 3 eller til og med 4 paneler kan være stablet for veldig store rom.


Statorene foran og bak er delt inn i 35 vertikale ledende seksjoner. Fullsignal leveres til den sentrale stripen og deretter til tilstøtende strimler via en overføringslinje av SMD (overflatemonteringsenhet) motstander. Overføringslinjen gir en høyfrekvent filterhandling med hvert trinn som skaper utjevning for å kompensere for kanselleringseffekter foran til bak (typisk for dipolhøyttalere) og for å gi en smal kilde for høye frekvenser forbedrer dette spredningskarakteristikkene.


Panelet har 3 aktive seksjoner, toppen og bunnen med 3 midtre søyler og midtre seksjon med 2 søyler. Midtseksjonen har en annen bredde til topp- og bunnseksjoner for å gi en annen resonans, og reduserer derved resonansetoppen som ellers ville bli skapt. Hele området av mellomgulvet reproduserer lave frekvenser.


Statorene er designet for å speile bilder med hverandre og er satt sammen med den motstandsdyktige transmisjonslinjen langs toppen av panelet på den bakre statoren. Dette plasserer de to overføringslinjene i motsatte ender av panelet der de ikke kan bue over gapet til hverandre. Den trykte bokstaven på den bakre statoren er derfor opp ned, mens bokstaven på den fremre statoren er riktig vei opp. Den omvendte bokstaven på baksiden er bagatellmessig ettersom den vil bli dekket av risteklut.


Når de to statorene er samlet ansikt til ansikt, er det opprettet en liten kanal på toppen og bunnen av det ferdige panelet. Denne kanalen brukte vi til å skjule tilkoblingsledningene som kobler stablede paneler sammen. En plastisk H-seksjon brukes til å klemme sammen og feste sammen panelene der de møtes. Dette vil gi et pent utseende fra fronten uten tilkoblinger som er synlige eller tilgjengelige. Baksiden av panelene har tilkoblingsledningene som vil dekkes fra utsikten med risteklut. Endene på bunn- og topppanelene har en plastkanalseksjon som klemmer panelet sammen og dekker panelendene. Den bakre endekanalens bakside har en utskjæring for tilkoblingskablene, den øverste kanalen har ingen utskjæring da det ikke er flere paneler å koble seg til.


Det sentrale segmentet av alle paneler har en overflatepute som tillater tilkobling til strømforsyningen og til neste panel i stabelen. Når signalet med full rekkevidde tilføres den sentrale stripen, blir det uendrede signal sendt videre til de følgende paneler i stabelen der det forplanter seg over transmisjonslinjen på hvert panel.
I et stablet par har bunnpanelet 2 sett med ledninger, lengre nederst og kort øverst. De lengre ledningene i bunnen kobles direkte til strømforsyningen / transformatortavlen. De korte ledningene øverst på panelet brukes til å koble til de nederste ledningene til neste panel i stabelen. Det øverste panelet har bare ledninger fra bunnen.


Når det gjelder tre paneler som er stablet, er det midtre panelet utstyrt med korte ledninger på toppen og bunnen som tillater tilkobling til bunnen og topppanelene.
 
Designfilosofi ESL IV
ESL IV elektrostatiske høyttalersett er utviklet med kunnskap og erfaring gjennom mange år med våre andre vellykkede elektrostatiske høyttalere, Acorn, ESL III, ESL IIIb og ELS 5.
Mens ESL IV ESL først og fremst er designet for hjemmekonstruktøren, har det ikke blitt gjort noen kompromisser med ytelse eller lydkvalitet for å oppnå dette målet.
Ytelsen til ESL IV er faktisk en av de aller beste av de kommersielt tilgjengelige elektrostatiske høyttalerne, uansett kostnad.


Siden ESL IV er en modulær utforming, er det en enkel sak å bruke to eller flere paneler for å lage en høyttaler så stor som nødvendig for rommet. Vi vil normalt anbefale maksimalt 3 paneler per høyttaler

ECL 4  SELV BYGG

ALLE DELER INKL. UNNTATT KABINETT OG FRONT TREKK

(KUNDE BILDE)


ESL IV panelene i en solid kirsebærvedkabinett - (kundebilde)

ESL IV. Panelene har normalt en

avtakbar gitterduk som dekker dem.


Over tilkoblingskort for strømforsyning og transformator i prototype kabinettet, må du merke deg at lydtransformatorene er store som veier ca. 5 kg hver. Det er ingen crossover i denne designen.


Forsterkere med god strømkapasitet anbefales for dette prosjektet. Noen forsterkere motsetter seg den reaktive belastningen som presenteres av ESL-er, og kan aktivere beskyttelseskretsene deres.


Hvis du er i tvil om din forsterkeres evne, kan du kontakte ErAudio Norge  for ytterligere råd.   tlf 95141520

Mens ESL IV har god bassrespons i seg selv, kan en subwoofer som dekker fra 16Hz for å si 40Hz være nødvendig for orgelmusikk eller for de svært lave frekvensene som er konstruert i de fleste filmer for å forbedre spesialeffektene.Det endelige kravet var at designen lett kunne konstrueres hjemme med minimalt utstyr og ingen spesielle pilker. Dette designmålet er oppfylt.


.Transduseroppsett
Statoren er laget av FR4 kretskortmateriale og er 1,6 mm tykk, overflatebehandlingen er ENIG (gullbelagt) for en jevn forvrengning og korrosjonsfri overflate. Den indre kobberoverflaten har blitt isolert med 2 lag UV-herdende loddemaske, og den øverste overflaten har 2 lag med svart loddemaske for en god kosmetisk finish.


ERaudio NORGE